Het belang van een goede website

Uit onderzoek blijkt dat de meeste klanten eerst informatie op internet willen zoeken alvorens ze met je in zee gaan. Een goed werkende website is dus erg belangrijk En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vindbaarheid in die enorme online wereld…

Een goede website is een essentieel onderdeel van uw online marketing doeleinden en is veel meer dan alleen maar een informatiebron over uw producten en/of diensten. Niet voor niets heeft (bijna) elk bedrijf een website. Een website dient ook al visitekaartje en straalt direct uit wat uw bedrijf precies doet. 

Niet alleen hoe hij er dus uit ziet, maar ook de werking en gebruiksvriendelijkheid speelt een grote rol. Hoe meer irritaties, hoe sneller je klant al afhaakt. Dat is al binnen enkele seconden gebeurd. Vergeet niet dat je maar één keer de kans krijgt om een eerste indruk te maken.

Mobiele websites

De belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen jaren is de Responsive Website. Dat wil zeggen dat het paginaformaat wordt aangepast naar het soort ‘device’ dat de gebruiker gebruikt. Het is dus altijd goed en duidelijk leesbaar, of je nu een smartphone, tablet of computer gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de internetgebruikers informatie opzoekt via hun smartphone. Het percentage van mensen met een smartphone is wereldwijd 86%. Een Responsive Website wordt doorgaans ook beter geïndexeerd door Google, wat ook resulteert in een betere online vindbaarheid.

Search Engine Optimalisation (SEO)

Wereldwijd zijn er 966 miljard sites actief. Hoe ga je dan opvallen tussen al die andere websites? Je wilt tenslotte dat je klant bij jou terecht komt. Daar zijn gelukkig veel goede trucs voor, namelijk via Search Engine Optimalisation (SEO). Er zijn professionals die gespecialiseerd zijn om jouw site zo hoog mogelijk in Google (de grootste zoekmachine wereldwijd) kan laten komen. Maak daar dus gebruik van! Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op.

Snelheid

Gebruikers willen supersnel informatie vinden. Een trage website zorgt ervoor dat je gebruiker zal afhaken. Je kunt de snelheid goed beïnvloeden door te kiezen door een goed en betrouwbaar hostingbedrijf en door bijvoorbeeld de afbeeldingen te optimaliseren voor online gebruik. Google Page Speed kan je helpen door de ‘foutjes’ van je website te identificeren en geeft je punten om je website sneller te maken. Een specialist heeft nog meer trucjes om dit te optimaliseren.

Bij interesse in een nieuwe website neemt u gerust contact op via info@beteropvallen.nl

Comments are closed.