demo-attachment-1428-bg-1

Waarom is een website belangrijk voor uw bedrijf?

Een website, omdat iedereen er eentje heeft, is een verouderde gedachte. Het internet is inmiddels volledig in het leven van ons mensen geïntegreerd, we internetten 24/7 met onze smartphones en tablets. Steeds meer mensen gaan meteen even ‘googlen’ als ze naar een specifiek product of dienst op zoek zijn. Dit betekent dat uw website het eerste contact is met uw doelgroep en potentiële klanten. Om de klant te laten zien wie u bent, is het belangrijk dat de website de juiste uitstraling heeft en daarnaast goed in gebruik is. Ook moet de website inhoudelijk voldoen aan de wens van uw potentiële klanten, want wat willen zij precies weten? Welke informatie hebben ze nodig?

Ook uw huidige klanten komen wellicht steeds vaker op uw website. Waarschijnlijk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten, diensten en acties. Of om informatie op te vragen.

Hieronder drie redenen waarom een goede en duidelijke website zo belangrijk is voor uw bedrijf:

  1. Google
    Wat is het eerste dat u doet wanneer u ergens naar op zoek bent? Juist, u gaat even googlen! Veruit het grootste deel van de mensen in Nederland googlet als ze ergens naar op zoek zijn. Daarom spreekt het natuurlijk voor zich dat het nut heeft  om goed vindbaar te zijn op het internet. Een belangrijk begrip hierbij is zoekmachine optimalisatie (SEO).
  2. Presentatie
    Als u een potentiële klant ontmoet, wilt u kunnen laten zien dat uw bedrijf professioneel is. Dit kan natuurlijk door een goed verhaal te vertellen.  Maar wat nou als die potentiële klant uw concurrenten ontmoet die ook een goed verhaal vertellen én op internet terug te vinden zijn met een professionele website? Dan zijn uw concurrenten in de meeste gevallen in het voordeel.
  3. Duidelijkheid en toegankelijkheid
    Mensen kunnen gemakkelijk contactgegevens opzoeken en duidelijk zien welke diensten u verzorgt en/of welke producten u verkoopt op de website. Op een visitekaartje past al deze informatie niet. Op een folder kunt u een hoop kwijt, maar een website is veel toegankelijker dan een folder.

Daarnaast is een website dynamisch; verouderde informatie kan worden geupdate waarna het direct bereikbaar is voor uw doelgroep.

Deze redenen voor een bedrijfswebsite lijken voor de hand liggend, maar nog steeds zijn er veel ZZP’ers en andere kleine ondernemers die (nog) geen bedrijfswebsite hebben. Bij deze wil ons team bij BeterOpvallen.nl hen aanraden om dat wel te doen.Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Comments are closed.